Veće saveza samostalnih sindikata Kruševac
Početak | O nama | Preuzmite | Linkovi | Vesti | Kontakt 12.12.2018.
Navigacija
Početak
O nama
Preuzmite
Linkovi
Vesti
Foto album
Pretraga
Iz galerije...
Priznanja sindikalnim radnicima
Ime

Lozinka

Zaboravili ste lozinku?
Potražite novu ovde.
Stručna služba Veća
Stručna služba Veća obavlja stručno - analitičke poslove i poslove radno - pravne zaštite, konsultovanja, davanja mišljenja, informativne, računovodstveno - finansijske i administrativno - tehničke poslove kao i druge poslove za sindikate u skladu sa posebnim sporazumom. Stručna služba Veća ima desetoro zaposlenih sa sledećom kvalifikacionom strukturom: 3 diplomirana pravnika, diplomirani politikolog, diplomirani ekonomista, ekonomista, ekonomski tehničar, saradnik u prirodnim naukama, 2 administrativna tehničara.

Rukovodilac Stručne službe je Zorica Savić - Nikolić, diplomirani pravnik.

Stručna služba Veća neposredno obavlja poslove:
- davanja stručnog mišljenja, predloga i preporuka pri izradi Pojedinačnih kolektivnih ugovora;
- pruža besplatnu radno - pravnu zaštitu članovima sindikata;
- upoznaje članove sindikata sa pravima po osnovu konkretnih Zakona u primeni;
- stručni saradnici (kojih je u Veću četvoro) obavljaju operativne poslove za potrebe komisija i odbora za koje su zaduženi, pripremaju izveštaje o radu i predloge plana rada za komisije i odbore, analitički obradjuju podatke i pripremaju informacije o materijalno - socijalnom položaju zaposlenih, koordiniraju rad i saradjuju sa organima i telima Saveza sindikata Srbije i drugim organizacijama i institucijama, učestvuju u radu Veća, Predsedništva i Odbora kada se razmatraju pitanja iz delokruga njihovog rada i druge poverene poslove;
- obavlja poslove u vezi sa programom prevencije invalidnosti i rehabilitacije radnika kao i u vezi sa rekreativnim odmorom po veoma povoljnim uslovima;
- organizovanja i realizacije radničko - sportskih igara;

Autor admin 18.08.2008. 16:10894 čitanja - Štampaj