Odrzana vanredna sednica Predsednistva
Postavio sindikat dana 21.08.2012. 12:57
Imajuci u vidu izuzetno slozenu situaciju u IMK "14. oktobar" ad, te da  reprezentativni sindikati udruzeno usmeravaju aktivnosti ka ostvarenju zahteva zaposlenih, hitna vanredna sednica Predsednistva odrzana je kao vid podrske. 

Kompletna vest
Vanrednoj sednici Predsednistva, odrzanoj 17.08.2012. godine, prisustvovali su brojni predsednici sindikalnih organizacija i predstavnici medija.

Ljubisa Velimirovic, predsednik Organizacije samostalnog sindikata IMK "14. oktobar" ad informisao je o situaciji i preduzetim koracima od strane zaposlenih, a sve radi resavanja brojnih problema sa kojima se suocavaju u ovoj firmi. Naglaseno je da nema saradnje sa direktorom.
U vezi sa tim, vec treci dan zaredom, zaposleni organizovano obustavljaju saobracaj na Jasickom putu u trajanju od 45 minuta. Namera je da se skrene paznja i uputi apel svim nadleznim republickim i gradskim organim kako bi se trajno resili problemi.

Prisutni clanovi iskazali su bezrezervnu podrsku svim sindikalnim aktivnostima i zahtevima: isplata 8 zaostalih zarada i overa zdravstvenih knjizica.
 Istovremeno, upucena je ostra kritika poslovodstvu i drzavi kao osnovnom pokretacu privrede. 


Na predlog predsednika Milenka Mihajlovica jednoglasno su usvojeni

 
Z  A  K  LJ  U C  C  I


1. Predsednistvo podrzava sve aktivnosti reprezentativnih sindikata u IMK “14. oktobar” AD i aktivno se ukljucuje u resavanje svih problema;
2. Pozivaju se svi zaposleni iz preduzeca i ustanova da svojim prisustvom organizovanom skupu u ponedeljak, 20.08.2012.godine, u 8,30 sati podrze aktivnosti sindikata kojima se iskazuju nezadovoljstva i zahteva ispunjenje realnih zahteva.