Sindikat trazi izmene Zakona o radu u korist radnika
Postavio sindikat dana 12.06.2013. 10:04
Na sednici Veca Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Krusevac i opstine Brus, Cicevac, Razanj i Varvarin, odrzanoj 6.06.2013. godine , razmatrano je stanje u krusevackoj privredi, ali i predlozene izmene Zakona o radu.

Kompletna vest
Vece Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Krusevac i opstine Brus, Cicevac, Razanj i Varvarin na sednici odrzanoj 6.06.2013. godine izmedju ostalog je razmatralo predlozene izmene Zakona o radu, pa je posle iscrpne diskusije donelo sledece 

Z  A  K  LJ  U  ?  K  E:


  1. Predlozene izmene i dopune Zakona o radu neprihvatljive su za zaposlene Krusevca, Brusa, Cicevca, Raznja i Varvarina, zbog cega trazimo od Saveza samostalnih sindikata Srbije maksimalnu angazovanost  kako bi se usaglasili stavovi u vezi za najavljenim izmenama Zakona o radu. Ukoliko se ne prihvate stavovi i predlozi Saveza samostalnih sindikata Srbije, insistiramo da Savez samostalnih sindikata Srbije organizuje proteste i razmotri mogucnost organizovanja referenduma povodom izmena Zakona o radu.
 
  2. S obzirom da je istekao rok za overavanje zdravstvenih knjizica radnika preduzeca u restrukturiranju, trazimo da se ovaj rok produzi.