Odrzan seminar na temu- STECAJ- ZAKON I PRAKSA
Postavio sindikat dana 20.03.2013. 13:44
Dana 19. marta 2013.godine u okviru projekta  “Socijalni dijalog u cilju zastite i ostvarivanja prava zaposlenih“ odrzan je seminar na temu “Stecaj - zakon i praksa”. Seminar je odrzan uz podrsku fondacije Friedrih Ebert Stiftung.

Kompletna vest
U okviru projekta  “Socijalni dijalog u cilju zastite i ostvarivanja prava zaposlenih“ odrzan je seminar na temu “Stecaj - zakon i praksa”. Predavanje je odrzala Jasminka Obucina, sudija i vd predsednica Privrednog suda u Uzicu. Kao ucesnica u izradi aktuelnog Zakona o stecaju iznela je brojne stavove  primere iz prakse, te ucinila izuzetno zanimljivim i korisnim ovaj edukativni skup. Culi su se odgovori na brojna pitanja, te preporuke za pravilno postupanje u skladu sa zakonom, a sve u cilju ostvarivanja prava zaposlenih.
Ovom interaktivnom seminaru  prisustvovalo je 39 ucesnika.
Aktivno ucesce u radu ispoljili su: predsednici organizacija samostalnih sindikata preduzeca i ustanova na nivou Saveza Samostalnih sindikata Srbije za grad Krusevac i opstine, clanovi Odbora Samostalnih sindikata preduzeca i ustanova, predsednik SSSS za grad Krusevac i opstine sa saradnicima, predstavnici lokalne samouprave, inspekcije rada,  Nacionalne sluzbe za zaposljavanje, Saveta za zaposljavanje na nivou grada Krusevca, udruzenja poslodavaca na nivou Krusevca, Brusa, Cicevca, Raznja i Varvarina, kao i predstavnici Sekcije mladih i Sekcije zena na nivou Saveza.
Seminar je realizovan u okviru projekta koji je ostvaren u saradnji sa nemackom fondacijom Friedrih Ebert Stiftung.